Sådan får du de første 1.000 følgere på Instagram

Sådan får du de første 1.000 følgere på Instagram
Micky Weis
Micky Weis

15 års erfaring i online marketing. Tidligere CMO i bla. Firtal Web A/S. Blogger om marketing og de ting jeg har oplevet på vejen. Følg med på LinkedIn for daglige opdateringer.

Instagram er kommet for at blive!

Efter at have arbejdet med Instagram de sidste 5 år, og endelig snart kommer til at lege med deres annonceringsprogram, har jeg lært en del om, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

I dette indlæg får du 5 konkrete tips til at få dine første 1.000 følgere!

1. Del det rigtige indhold til dine følgere

Sørg for, at du deler det rigtige indhold på Instagram. Du kan ikke poste links, som du gør på Twitter og Facebook, så du bliver nødt til at tænke kreativt, når du skal skabe engagement blandt dine følgere. Fotos og videoer er vejen frem på Instagram – specielt hvis du holder det bredt nok.

Eksempler

  • Salg af fødevarer? Fokusér på smagsløgene og billeder
  • Salg tøj? Mode billeder / videoer – ikke produkter hele tiden
  • Salg af alkohol? Showcase celebrities eller lækre cocktails med dine produkter
  • Salg hårprodukter? Fokus på frisurer og tips og tricks til håret

Gode tips til deling på Instagram

  • Produkt udgivelser pre-launch af produkt
  • Fremhæv fans, som gør noget særligt
  • Fremhæv medarbejdere for at skabe personlighed
  • Fremhæv andre virksomheder, der sælger dine produkter (B2B) – proof of sales.
  • Som det gælder for alle sociale medier, så handler det om at være kontinuerlig. Du bliver nødt til at holde fokus og opdatere din profil konstant. Vi bliver ofte frustrerede, når tingene ikke lykkedes med det samme, og lad os se det i øjnene: du får ikke 500.000 følgere på 10 mintter.

Sørg for at optimere og forbinde alle dine sociale medie kanaler, således de arbejder sammen. Ved at koble instagram sammen med Facebook, Twitter og  Tumblr, kan du hurtigt afdække flere medier på engang. Alternativt kan du også bruge Bufferapp til andre medier end Instagram.

Husk på, at det, du poster på tværs af dine sociale medier, skal være optimeret, så det virker på alle kanaler. Ellers er brugerne ikke tilfredse.

Eksempelvis er en del af de brugere, som er på Instagram, ikke på Facebook – og omvendt. Så det er ikke sikkert, at de har lyst til at signe ind til en konkurrence på Instagram, hvis de kun har en Facebook profil.

2. Samarbejd med andre brugere

Uanset om du er et større eller mindre brand, er det altid fornuftigt at samarbejde med andre brands for derigennem at styrke dit eget brand.

  • Del hinandens indhold, og tag virksomhedens navn
  • Fremhæv berømtheder med dine produkter – folk elsker det!
  • Fremhæv bloggere for at få deres opmærksomhed
  • Fremhæv dit produkt med andre kendte mærker (se nedenfor)

 

rolex_nialay_post

Nialaya (smykker) gør et kæmpe stykke arbejde på Instagram, og som du kan se herover, er de gode til at sammensætte deres smykker med andre high-end brands såsom Rolex. Dette gør, at folk automatisk positionerer brandet i samme liga. Selvfølgelig skal kvaliteten også være i orden, men ofte kan man komme langt med disse små brand-hacks. 

3. Brug de rigtige hashtags

Du har sikkert set en masse mennesker, der bruger rigtig mange forskellige hashtags. Ærlig talt vil jeg ikke anbefale dig at gøre dette. Det handler om at være meget specifik og detaljeret, og du bør dermed kun hashtagge de ting, du sælger.

Desto mere detaljeret du er, desto bedre rammer du din målgruppe. Desværre tror mange, at det handler om at have followers på de sociale medier. Det er langt fra sandheden. Det handler om at have ambassadører.

 

For at finde de rigtige hashtags kan du tjekke konkurrenter på diverse sociale medier, og se, om du ikke kan finde tags, der passer godt til dit brand.
Du kan også finde de mest brugte hash-tags lige her

Det handler om at skabe en rød tråd mellem dine posts. Det gælder også for dine hashtags. En god idé er også at bruge dit virksomheds hashtag. Så ved dine læsere, at de kan se mere fra din virksomhed på netop det hashtag.

4. Værdsæt din målgruppe

Dit publikum er alt – og ved publikum mener jeg dine stærke ambassadører. Sørg for at please dem og konstant give dem grund til at være en del af din Instagram side.

  • Send individuelle rabat koder med “direkte funktion”
  • Showcase billeder fra dine tilhængere til at vise din påskønnelse
  • Hold det personligt! Aldrig bliv for kommerciel – det er ikke et produkt magasin!
  • Lav foto konkurrencer (være kreativ / brug hashtags) (se nedenfor)

tumblr_n3iky9kYab1sr9e5uo1_500

Tip: Hvis du har tiden, kan du like de billeder, der bliver lagt op af dine produkter. Det bliver selvfølgelig en uoverskuelig process i længden, men i starten er det en god måde at vise, at du værdsætter dine ambassadører, og dermed opfordrer du dem – og andre – til at blive ved med at uploade billeder af dine produkter. 

5. Track alt, hvad du gør

Et af de mest gavnlige aspekter ved at “operere online” er, at du kan spore alt, du laver. Ellers er det ikke muligt at vide, hvornår du gør noget godt eller noget dårligt.

Der findes en lang række værktøjer, du kan bruge til at analysere dine Instagram data. Det vigtigste er dog, at du selv holder øje med, hvad der virker. Det handler ikke altid om at have det mest fancy værktøj, men det handler i høj grad også om at være vågen og om at have en feeling med, hvad der virker og hvornår på dagen, det virker bedst osv.

Jeg bruger ofte Cyfe, når jeg skal analysere data. I princippet er Cyfe blot en simplificering af data. Du kan selv vælge, hvilke data der skal indsættes i dit dashboard og fra hvilket medie.

Eksempelvis kan du lave et social board, der beskriver alle de sociale data i virksomheden, herunder også Instagram. Det skaber også nemme KPI’er, som du – og dine ansatte – kan arbejde ud fra.

“Eksempel fra SlikhaarTV’s monitor på kontoret.”

image1

Bonus tip: Skal du købe falske Instagram følgere?

Der findes et hav af tjenester, hvor du kan købe falske følgere til Instagram

En hurtig søgning på Google giver flere tusinde resultater, og det samme gør Fiverr.

Mit råd er: Lad være!

Problemet med falske følgere er, at de ikke engagerer sig i det, du laver. Derfor får du “færre point” i Instagrams algoritme. Instagram måler, hvor stor en procentdel af dine følgere, der engagerer sig i dine billeder og videoer.

Hvis du har 20.000 fans og kun 20 “synes godt om” pr. billede, kan Instagram godt regne ud – via. deres matematiske formler – at du ikke har 20.000 rigtige følgere. Derfor bliver din synlighed forringet.

Det er bedre at have færre følgere, som faktisk har interesse for det, du laver end at have flere millioner, der ikke aner, hvem du er eller følger dig, eller måske overhovedet er rigtige mennesker.

Konklusion

Instagram er et fantastisk værktøj til branding – det er ikke så præcist som Facebook, og du kan ikke bruge links på samme måde. Men du kan bruge Instagram til konstant at være i “top of mind” hos forbrugerne, og du har mulighed for at trænge ind på et marked via. konkurrencer og co-branding.

Sørg for at følge nogle af de største brands og vær opmærksom på, hvad de gør – chancerne er, at du vil få en masse gode idéer. Sørg for at holde dig opdateret med Instagrams nye reklame platform.

Jeg har haft mulighed for at kigge ind i det, og det vil snart blive rullet ud til alle virksomheder, hvilket kommer til at blive super interessant – ikke mindst bliver det interessant, om Instagram formår at please brugerne trods reklamer.

Lad os opsummere:

  • Bevar modet – vær kontinuerlig
  • Samarbejd med andre i din branche
  • Brug de rigtige hashtags, og overdriv ikke
  • Værdsæt dit publikum – giv noget tilbage!
  • Test og optimer alt – og konstant
  • Lad være med at køb falske brugere!

Hvad er dine erfaringer med Instagram og markedsføring?

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »