I dette indlæg skal vi kigge lidt på endnu et SEO-værktøj kaldet Ahrefs.
Ahrefs er et cloud-baseret SEO-værktøj, der kan tilgås via enhver mobil enhed, hvor alt data gemmes automatisk.
Ahrefs tilbyder en del forskellige værktøjer til deres brugere, der giver dem væsentligt insight og mulighed for at revidere deres strategier inden for SEO. Disse kan du læse mere om i dette indlæg.
Essentielt SEO værktøj
Tilbage til Ahrefs; først og fremmest tilbyder Ahrefs et overskueligt SEO dashboard, der giver det store overblik over de vigtigste data, som brugerne selv kan organisere og vælge, hvilke de ønsker at få fremvist og tilsendt notifikationer omkring, ved signifikante ændringer.
Det er blandt andet her, at en hjemmesideejer kan få indsigt i de automatisk indstillede websiteanalyser, som Ahrefs med jævne mellemrum udfører.
Her finder værktøjet frem til de elementer på en hjemmeside, der har behov for at blive optimeret for at sikre den bedste performance.
Med andre ord skaber værktøjet overblik og giver en klar indikation af, hvad der kan forbedres og hvordan.
Specifikke SEO analyser
I denne forbindelse tilbyder Ahrefs at analysere efter prædefinerede fejl og mangler, der kan hjælpe enhver hjemmeside med at optimere deres performance.
Ønsker man dog at gå skridtet videre, kan brugere opnå dybere indsigt ved indstille personlige parametre, der ønskes data ud fra. Ahrefs vil således præsentere alle ønskede data på ét samlet sted.
Disse data kunne eksempelvis være:
- Organiske søgeord og deres evne til at genere trafik.
- Kvalitet af content.
- Interne og eksterne links – læs mere om intern og ekstern linkbuilding her.
- HTML-tags – herunder title tags, meta tags etc.
Værktøjet kan naturligvis også vise din site ranking, for at give dig overblikket over din ranking på specifikke søgeord i forhold til dine konkurrenter.
I denne forbindelse har du også muligheden for at forbinde din Google Search Console med Ahrefs rank tracker og få fremvist data herfra.
Interesseret i historien om Ahrefs? Læs den her artikel – tiden værd.
Fokus på konkurrenterne
Ahrefs tilbyder også andre værktøjer, der går ud over analysen af din egen hjemmeside.
Eksempelvis kan du opnå værdifuld insight omkring konkurrenternes hjemmeside.
Det kan her være gavnligt at undersøge, hvilke søgeord dine konkurrenter ranker på, hvordan deres hjemmeside er struktureret, hvilke sider der skaber mest trafik, og om de benytter de sig af betalte annoncer for at genere trafik.
Andre essentielle værktøjer
Udover analyser af egen hjemmeside såvel som konkurrenternes hjemmeside, tilbyder Ahrefs deres brugere at researche, hvilken type content der kreeres til lige netop deres niche af markedet, samt performance af denne.
Denne inspiration til content skal til for at genere ideer til nye kampagner med forskellige formål, fx at skabe trafik til website, engagement på sociale medier etc.
Derudover tilbyder Ahrefs også en hel del materiale, der hjælper brugerne med at komme i gang med værktøjet.
Der tilbydes her guides via blogs og en YouTube account med en masse relevant information vedrørende disciplinerne, der gør sig gældende for arbejdet med SEO.
Set fra mit perspektiv er det en super god strategi fra Ahrefs’ side at kreere content marketing, der giver mening.
Når det kommer til Ahrefs, er der mange, der anvender dette værktøj i kombination med andre SEO-værktøjer som eksempelvis SemRush eller Screamingfrog, hvilket for mig kan være en indikator på, at Ahrefs til stadighed mangler at gøre sit værktøj mere komplet.
Dette til trods for at Ahrefs er blandt de største på markedet og således også har sat deres priser derefter.
I denne forbindelse vil jeg benytte mig af anledningen til at anbefale et andet SEO-værktøj, jeg har været svært begejstret for i mit arbejde med SEO. Jeg tænker her på Morningscore:
Alternativ til Ahrefs: Morningscore – dansk tool
Morningscore har ved hjælp af deres spil-inspirerede tilgang til SEO gjort deres værktøj unikt og relevant.
SEO-disciplinerne kan være tekniske og svære at gå til, hvis ikke man har erfaring med det på forhånd.
I denne forbindelse har Morningscore ved hjælp af gamification skabt ”missioner”, der har til formål at gøre det nemmere og mere relevant at gå til SEO-opgaverne.
Ved hjælp af et overskueligt dashboard og alle de relevante tools har jeg kunnet anvende dette værktøj dels til mit eget arbejde med SEO og dels kunnet videreformidle vigtigheden af SEO-principperne for mine klienter.
Jeg kan herfra anbefale dig at tage et kig på Morningscore, såfremt du leder efter et mere komplet SEO-værktøj.
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Kommentarer