Er det realistisk at TikTok bliver forbudt?

Er det realistisk at TikTok bliver forbudt?
Micky Weis
Micky Weis

15 års erfaring i online marketing. Tidligere CMO i bla. Firtal Web A/S. Blogger om marketing og de ting jeg har oplevet på vejen. Følg med på LinkedIn for daglige opdateringer.

Har du hørt til debatten vedrørende det amerikanske forbud mod TikTok?

Hvis ikke, så har jeg herunder samlet de vigtigste punkter i sagen, der potentielt kan have en betydning for TikTok og brugen af dette sociale medie blandt dens amerikanske brugerbase.

Hvad går forbuddet mod TikTok ud på?

Tilbage i marts måned i år, blev det vedtaget i repræsentanternes hus i USA, at TikTok bør forbydes fra amerikanske app-butikker, medmindre at firmaet bag TikTok, ByteDance, formår at sælge til en amerikansk opkøber for på den måde at opnå en amerikansk involvering i, hvordan det sociale medie behandler brugernes data.

Forbuddet kommer nemlig som følge af tvivl om, hvorvidt den kinesiske tech gigant i virkeligheden står i en svag position over for de kinesiske myndigheder, når det kommer til at udlevere private informationer om brugerne.

Debatten har varet ved siden 2020, men der er endnu ikke noget konkret bevis for, at brugernes informationer er i fare på dette sociale medie.

Hvorfor er TikTok blevet så populært? Få svaret her.

Hvad vil et forbud betyde for den internationale brug af mediet?

Hvis forbuddet træder i kraft, vil det helt konkret betyde, at USA kan lukke ned for appen for eksisterende app-butikker og generelt blokere brugere i at benytte sig af mediet.

For markedsføringen på mediet betyder det, at vi fra Europa af må tilpasse os manglen af amerikanske brugere på mediet og i stedet rette fokus på andre eksisterende medier som eksempelvis Metas platforme, hvis der altså er tale om en amerikansk brugerbase, der er på spil.

Det er nøjagtigt den samme situation, som mange udenlandske virksomheder står over for, når det kommer til GDPR lovgivningen i Europa.

Det giver sig selv, at der er tale om et forbud, der har skabt stor debat i USA – og med god grund!

Med over 150 millioner brugere, hvoraf der er et stort marked for influencere og virksomheder på mediet, kommer forbuddet ikke uden en vis skepsis.

Interesseret i influencer marketing? Læs mere i mit indlæg her.

Er et forbud mod TikTok realistisk?

Vi kommer ikke udenom, at lovforslaget, der blev fremført tilbage i marts, allerede er underskrevet i repræsentanternes hus, og har potentiale for at træde i kraft i slutningen af dette år, hvis det altså bliver godkendt i senatet også.

Forbuddet kommer lige midt i den amerikanske valgkamp, som får en afslutning til november, og det er bestemt noget, der har sat politiske debatter i gang.

Særligt blandt de yngre generationer, der er storforbrugere af mediet, men også i høj grad i den brede befolkning, der har en eller anden form for tilknytning til mediet.

Interesseret i at lære mere om generation X, Y og Z? Bliv klogere i mit indlæg her.

Andelen af virksomheder og influencere, der opnår en betydningsfuld profit ved at være en aktiv del af mediet er stor, og der er allerede nu snak om, hvilke alternativer og plan B’er der kan tages i brug, såfremt forbuddet bliver en realitet.

Det er dog vigtigt at huske på, at der stadig er en række juridiske udfordringer, der potentielt kan komme til at spænde ben for forbuddet eller blot forsinke det.

Det er dermed endnu ikke garanteret, at forbuddet træder i kraft, men det er bestemt ikke nogen dum idé for de amerikanske virksomheder og influencers at begynde at brainstorme en mulig plan B, såfremt forbuddet bliver en realitet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »