AI influencers – kender du dem?

AI influencers – kender du dem?
Micky Weis
Micky Weis

15 års erfaring i online marketing. Tidligere CMO i bla. Firtal Web A/S. Blogger om marketing og de ting jeg har oplevet på vejen. Følg med på LinkedIn for daglige opdateringer.

Har du hørt om AI influencerne, der optræder på Instagram og TikTok?

Hvis ikke, kan jeg godt forstå, at du måske undrer dig over dette fænomen, men den er altså god nok!

I øjeblikket finder man ikke bare én, men flere AI influencers, der pryder de sociale medier med deres kunstige tilstedeværelse.

Hvad er forskellen på AI og AGI? Læs mere i mit indlæg her.

Hvad er en AI influencer?

Når man snakker om AI influencers, snakker man om virtuelle personligheder, der er kreeret af AI værktøjer.

Der vil her være et virtuelt 3D ansigt at sætte på personligheden, og posts vil ligeledes være generet af AI sprogmodeller.

Influencerne har hver deres sæt af interesser, som de poster indhold omkring, og som de kan skabe forbindelser til større virksomheder med – nøjagtigt ligesom klassiske influencers.

Nu tænker du måske, om der overhovedet er nogen interesse i at følge disse influencers, hvis ikke der er en reel person bag dem?

Sandheden er dog, at nogle af disse AI influencers har flere millioner følgere på Instagram og har oprigtigt en indflydelse på forbrugernes købsbeslutninger.

Spørger du mig, er det en utrolig interessant ændring i måden, hvorpå brands, igennem AI personlighederne, kan nå ud til deres målgruppe på.

Populære AI influencers

Der er efterhånden skabt en hel del AI influencers der figurerer på de sociale medier, hvoraf de mest populære har op til flere millioner følgere.

Blandt de mest populære finder man disse:

Lil Miquela

Lil Miquela er uden tvivl blandt de største AI influencers og optræder jævnligt med kendisser og high fashion brands.

AI virksomheden Brud skabte hende tilbage i 2016 som en ung og relaterbar influencer i Los Angeles, der ikke udelukkende poster om mode og skønhed men også i høj grad om mere relaterbare emner, som har tilsyneladende, har medvirket til et stort engagementsniveau blandt hendes følgere.

Lu do Magalu

Lu er en anden kunstig personlighed skabt af det brasilianske magasin Magalu, og var oprindeligt en del af brandets kundesupport chatbots.

Med tiden blev hendes om end kunstige, men dog varme personlighed en succes, og siden er denne personlighed blevet anvendt i stor stil af magasinet til reviews af produkter og promovering af Magalu-brandet.

Interesseret i AI’s rolle i kundeservice? Læs mere i mit indlæg her.

Shudu

Shudu er skabt af den britiske fotograf Cameron-James Wilson, kommissioneret af modebrandet Balmain, og meningen bag denne kunstige personlighed var at skabe den første AI supermodel.

Hendes tilstedeværelse på de sociale medier bærer således præg af fotoshoots og samarbejde med en lang række high fashion- og beauty brands af højeste klasse.

Hvorfor anvendes AI influencers i så stor stil?

Der er flere forskellige årsager til, at brands prøver kræfter med AI influencerne.

Dels har det noget at gøre med, at der for disse influencers er tale om en konsistent form for kommunikation og produktion af indhold, der kan tilpasses til mindste detalje til brandets vision og værdier.

Derudover er der ikke tale om begrænsninger i form af tid, sprog eller kulturelle forskelle (eller kreative indslag for den sags skyld).

De kunstige personligheder fungerer dermed næsten som kamæleoner og kan indgå i en lang række internationale kampagner, hvor der er rig mulighed for at udleve sine præcise markedsføringstiltag.

For fremtiden forventes det, af gode grunde, at disse kunstige influencers vil opnå en stadig større indflydelse for fremtiden, på baggrund af deres evne til at skabe et globalt engagement med relativt få midler.

10 AI værktøjer jeg kan anbefale 

Ulemper ved at benytte influencers skabt af kunstig intelligens?

Da der er tale om AI generede personligheder, er det klart, at man aldrig vil kunne opnå den samme dybde og ægthed som hos reelle influencers.

På trods af mængden af følgere som nogle af de mest populære AI personligheder har, vil der uden tvivl være en lang række brugere, der ikke vil kunne forene sig med de computerdrevne personligheder på baggrund af en mangel på følelsesmæssig involvering.

Uanset hvad, er det vigtigt at brands er klare i mælet om, at der er tale om en influencer skabt af kunstig intelligens for at undgå etiske komplikationer med brugere, der fejlagtigt tror, at der er tale om en reel person.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »