Er du lige så vild med VR-teknologi, som jeg er? Så kan jeg med glæde berette, at vi i dag skal kigge nærmere på, hvad VR mere præcist er og i denne forbindelse, hvad Oculus er for en størrelse.
Virtual reality har indenfor de sidste år revolutioneret måden, vi benytter teknologi på og har taget begrebet Extended Reality til helt nye højder.
I denne forbindelse er Meta kommet med deres nyeste bud på et VR headset, der skulle være forbedret på flere parametre og desuden kun kræve installationen af en app for at komme i gang.
Hvad er VR?
VR er en forkortelse for Virtual Reality og ved hjælp af særlige VR-briller og tilbehør er det, som navnet antyder, netop som at træde ind i en virtuel verden. Med et par VR-briller vil man opleve en simuleret verden, hvor alt fremstår reelt. Dette sker på baggrund af den særlige teknologi, der sørger for at genskabe den samme 3D dybde effekt, som også vi oplever i den virkelige verden.
Grundlæggende kan virtual reality anvendes til visualiseringen af en udvidet virkelighed, og i mine øjne er der dermed ikke grænser for, hvilke sammenhænge den virtuelle virkelighed kan være til stor gavn. Allerede i dag er VR særligt populært til simulerede spil, og jeg forestiller mig at konkurrencen på spilmarkedet kun bliver tættere med de store virksomheder, der allerede nu har lanceret deres udgaver af VR headsets og -controllere.
VR og AR er begge dele af begrebet Extended Reality – læs mere om AR – Augmented Reality i mit indlæg her.
Hvad er Oculus?
Oculus, som nu er en del af Meta, er en virksomhed, der står bag nogle af de mest populære VR headsets, som Meta nu har satset en stor del af deres rebranding på. VR headsetsene bliver en naturlig del af det såkaldte ”Meta-vers” og vil løbende blive udviklet for at skabe den bedste virtuelle oplevelse for brugerne såvel som virksomheder.
Deres nyeste lancering ”Meta Quest 2” (efter navneskiftet til Meta hedder alle tidligere Oculus headsets nu også Meta), skulle være en game changer i VR-verdenen, da der her er tale om et headset og dertilhørende controllere, der kan det hele og som udelukkende kræver den såkaldte Meta Quest app for at komme i gang. Her finder du et hav af produktivitetsapps såvel som spil, og du kan således træde ind i en ny verden med det samme.
Jeg har ved flere lejligheder nævnt virtual reality som en gamechanger indenfor mange forskellige aspekter ved markedsføring, og dette har Meta nu taget til nye højder. De slår sig blandt andet ned på at tilbyde apps til visualisering af produkter og prototyper, til kreative processer, til virtuelle møder, til planlægning mm.
Jeg forudser altså dermed, at virtual reality fortsat vil optage en plads i mine årlige marketingtrends indlæg og blive endnu mere relevant inden for markedsføring.
15 års tips og tricks?
På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?
Kommentarer