Hvad er Google Ads DSA kampagner?

Hvad er Google Ads DSA kampagner?
Micky Weis
Micky Weis

15 års erfaring i online marketing. Tidligere CMO i bla. Firtal Web A/S. Blogger om marketing og de ting jeg har oplevet på vejen. Følg med på LinkedIn for daglige opdateringer.

Google DSA Kampagner står for Google Dynamic Search Ads. Som navnet antyder, har vi her at gøre med dynamiske annoncer.

Hvor du i en traditionel Google Ads-kampagne, ville lave en række kampagner- og annoncer ud fra en række søgetermer og så skræddersy dine annoncer hertil, foregår det med DSA kampagner i stedet dynamisk.

Sådan adskiller dynamiske annoncer sig fra de traditionelle kampagner

Når jeg siger, at DSA-kampagner er dynamiske, er det ikke bare annonceteksten eller overskriften, der er dynamiske. Det er også de specifikke søgetermer, som du annoncerer på, der er dynamiske.

Google crawler din hjemmeside og tjekker for, hvilke produkter og services, der fremgår på din side, for derefter at vise annoncer på relevante søgetermer.

Du kan dog fortælle Google Ads, hvilke sider, kategorier eller URL’er, du gerne vil have DSA’er for.

Sådan opsætter du en Google Ads DSA kampagne

  • Lav en DSA-kampagne når du opretter en “search kampagne”
  • Målret “alle sider” i en annoncegruppe
  • Ekskluder sider, du ikke vil køre annoncer på (jeres blog, infosider og andre steder, der ikke sælges fra)
  • Tilføj de relevante målgrupper, som Google kan arbejde ud fra

Hvad er fordelene ved Google Ads DSA kampagner?

Som du nok kan regne ud, kræver det, at din hjemmeside er rigtig godt optimeret for at Google kan skræddersy annoncer og vise jer på de helt rette søgetermer.

Men heldigvis for os er der rigtig mange dygtige marketers, der har gjort det. For store webshops med rigtig mange produkter eller kategorier, kan DSA kampagner være super super effektivt.

Det gør nemlig, at de får vist “skræddersyede” annoncer på en lang række søgninger, som de ellers aldrig ville have mandetimerne til at sidde og skræddery selv.

Hvad er ulemperne ved Dynamic Search Ads?

Her er der jo den helt åbenlyse. Når du automatiserer noget, så slipper du i høj grad også kontrollen. Du er ikke inde over hver enkelte kampagne, og der kan derfor ske fejl eller misforståelser i annoncerne, som du, som marketer, ellers havde fanget, når du sad manuelt med det.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »