10 AI værktøjer du kan bruge i dag

10 AI værktøjer du kan bruge i dag
Micky Weis
Micky Weis

15 års erfaring i online marketing. Tidligere CMO i bla. Firtal Web A/S. Blogger om marketing og de ting jeg har oplevet på vejen. Følg med på LinkedIn for daglige opdateringer.

I forlængelse af mit seneste indlæg omkring ChatGPT har jeg fået et hav af henvendelser omkring AI, værktøjer og brugen af disse. Ikke mindst hvor man kan samarbejde med disse værktøjer og bruge dem i ens markedsføring.

Som omtalt i mit seneste opslag omkring ChatGPT tror jeg at alle virksomheder på den ene eller anden måde kommer til at forholde sig til AI, ikke mindst fordi de nye systemer er blevet så brugervenlige at alle kan implementere dem.

Lad os kigge på de værktøjer jeg har udvalgt, som jeg mener kan være med til at effektivisere ens processer, hjælpe med at researche, analysere data – og ikke mindst give et hav af ideer.

Jeg kunne have valgt 200 af disse værktøjer, fordi der bliver p.t udgivet rigtig mange af disse værktøjer hver uge.

Dog fandt jeg det relevant at udvælge et par få, således man ikke bliver overvældet.

1. ChatGPT

Nok ingen overraskelse er ChatGPT på listen.

ChatGPT er en avanceret AI chatbot, der er designet til at levere hurtige og relevante svar på spørgsmål. ChatGPT kan ligeledes integreres med forskellige platforme.

I min optik er ChatGPT og deres API (OpenAI), p.t den mest interessante teknologi. Det lader til at det er fremtidens svar på en form for assistent til alt hvad vi laver. Ligeledes har ChatGPT netop annonceret at de laver deres egen version af app-store, som vi kender det fra Apple. Det betyder at ChatGPT giver andre udviklere muligheden for at lave plugins & extensions til deres eksisterende platform.

Med mere end 100 millioner brugere allerede, så tror jeg man udviklere gerne vil være med på rejsen, god mulighed for eksponering af evner.

ChatGPT er nok også stadig det nemmeste værktøj at bruge, men det kan være at Google’s version (Google BARD) bliver lige så brugervenligt. (Læs mere om BARD længere nede)

Tip: Tilføj ChatGPT til Google sheet, via en “extension”. Så kan du direkte i Google Sheets skriver kommandoer til ChatGPT via deres API direkte i Google Sheet, kræver lidt teknisk snilde, men det virker. Jeg bruger det selv.

2. Midjourney5

Midjourney5 er skabt af en tidligere NASA gut, der hedder David Holz. Via AI kan man få Midjourney til at skabe billeder, både realistiske og animationer ud fra en meget simpel kommando. De har bygget “botten” ind i Discord, så man bruger kommandoen direkte i Discord. Det er stadig i beta, men fungerer faktisk overraskende godt.

(OBS. Du skal oprette en profil på Discord).

Herunder bad jeg Midjourney5 om at lave et billede af David Beckham

3. SEO.ai

SEO.ai er et værktøj, der bruger kunstig intelligens til at hjælpe dig med at optimere din hjemmeside for søgemaskinerne.

Værktøjet giver dig forslag til nøgleord og indhold, der kan hjælpe med at forbedre din placering på søgeresultaterne. Det er nemt at bruge og kræver minimalt med teknisk ekspertise.

Man får real-time feedback på ens content. Det er stadig nyt for mig at bruge disse systemer, men lader til at det kan spare én meget tid når det kommer til søgeordsanalyse og research i forhold til tekstforfatning.

Jeg har tidligere være skeptisk for udelukkende at bruge AI som ens tekstforfatter, men disse systemer er en god medspiller mht. optimering når det kommer til at skabe godt indhold.

4. Bing Image creator

Bing Image Creator er et fantastisk værktøj, der bruger kunstig intelligens til at generere unikke billeder baseret på dine beskrivelser eller søgeord.

Det er et spændende værktøj til dig, der ønsker at skabe billeder til dine sociale medier eller hjemmeside, men ikke har den nødvendige grafiske ekspertise. Det er stadig i beta-udgave og man skal skrive på engelsk.

Da Microsoft har købt en større andel af OpenAI må man forvente at det kun bliver udviklet yderligere.

Herunder bad jeg platformen lave et billede af Sjælland

5. Jasper.ai

Så hvad er Jasper.ai egentlig?

Det er en AI-drevet assistent, der kan hjælpe dig med at administrere din tid og dine opgaver mere effektivt.

Jasper kan også bruges til at skrive tekster, ligesom SEO.ai. Dog virker det som om, at Jasper forsøger at bygge en form for AI-assistent og ikke kun en tekst-forfatter assistent. Jeg blev lidt forvirret, da jeg testede det, fordi det kan så meget.

6. Browse.ai

Browse AI er et mere teknisk AI software der kan fungere som en robot der kan monitorere, analysere og udtrække data fra bla. sites, apps mv.

Du kan eksempelvis bede “den” monitorere Google placeringer for et givent keyword, så du får en besked når der sker ændringer på placeringerne. Jeg synes stadig jeg mangler projekter jeg virkelig kan bruge det til, men der er ingen tvivl om at mængden af systemer Browse.ai kan integreres med kun vokser, derfor holder jeg også øje med det.

De har netop fået en investering fra en af mine andre yndlingsværktøjer, Zapier, hvilket vidner om at de har ramt noget. Desuden har de ramt 10.000 brugere, flot. Prøv det af og se hvad du synes.

Hvilke AI-værktøjer venter vi på?

Selvom der allerede er en række fantastiske AI-værktøjer derude, er der stadig nogle, vi venter på. Disse værktøjer er endnu ikke offentliggjort, men der er rygter om, at de vil blive frigivet i løbet af de næste par måneder.

Den jeg nok selv har størst forventninger til er Google Bard, da jeg tror Google sidder og ryster lidt i bukserne over ChatGPT’s indtog i vores hverdag, og ikke mindst Microsoft’s investering heri.

7. Google Bard

Google Bard er et nyt værktøj, som menes at skulle tage konkurrencen op med ChatGPT. Efter at Microsoft som sagt har investeret heftigt i ChatGPT’s backbone, OpenAI, ser Alphabet (moderselskabet bag Google) sig truet på deres ubetinget største indtjeningskilde: Google – vores alle sammen’s søgemaskine.

Derfor er det naturligt de vil ind i kampen. P.t er platformen kun tilgængelig i US og UK, men mon ikke de snart ruller det ud i hele verden.

8. Adobe Firefly

Adobe Firefly er endnu et spændende AI-værktøj, der kan hjælpe dig med at skabe billeder. Det er endnu ikke lanceret. Jeg tror at stockphotos og grafisk design er et af de områder hvor AI virkelig kommer til at tage fart. Da Adobe er en af de store spillere indenfor både stockphotos og designprogrammer (Photostop-pakken), så er det naturligt de vil ind på markedet. Jeg har skrevet mig op til deres venteliste herunder.

9. Microsoft co-pilot

Endnu et AI-værktøj, som jeg er spændt på at se, er Microsoft Co-pilot. Som en helt naturlig udvikling vil Microsoft integrere deres nye investering i OpenAI i deres kerneprodukter. Herunder office-pakken. Co-pilot lader til at være deres skud på sammen indenfor dettte. P.t testes det i USA blandt store virksomheder, jeg ser frem til det bliver rullet ud.

Bonus: 10 Journeymade

Journeymade er ikke et direkte AI værktøj, men jeg har taget det med fordi jeg tror, at det bliver blot et af tusindvis af systemer der er bygget på AI. Journeymade er en AI rejseguide.

Du indtaster oplysninger omkring hvor du skal hen, hvem du skal afsted med og rejsens formål. Derefter går der nogle minutter og systemet skaber en udførlig rejseplan med oplevelser, udflugter og tidspunkter.

Det er ganske gratis. Jeg er kæmpe fan. Måske vi vil se at Spies, Uptours mv. vil integrere lign. systemer i deres platforme?

Herunder kan du se at jeg har bedt systemet om en rejseguide til Rom, hvor jeg vil nyde byen i 3 dage alene.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 års tips og tricks?

På LinkedIn deler jeg hver uge tips og tricks med mere end 8.000 følgere. Det er gratis at følge med og du kan altid “unfollow” mig igen. Vil du være med?

Gratis tips og tricks »